Atac.ro

Vremea se schimbă radical. Fenomenul meteo ajunge și în București

Vremea se schimbă radical. Fenomenul meteo ajunge și în București

După câteva zile cu temperaturi de vară, vremea schimbă foaia! Administrația Națională de meteorologie a emis în urmă cu scurt timp o avertizare de tip cod galben de vreme rea pentru mai multe județe din […] The post Vremea se schimbă radical. Fenomenul meteo ajunge și în București appeared first on IMPACT.

După câteva zile cu temperaturi de vară, vremea schimbă foaia! Administrația Națională de meteorologie a emis în urmă cu scurt timp o avertizare de tip cod galben de vreme rea pentru mai multe județe din România, inclusiv pentru Capitala București. Vor avea loc ploi torențiale și posibile căderi de grindină! Avertizarea meteorologilor ANM intră în vigoare de sâmbătă, de la ora 15:00 și este valabilă până duminică, ora 10:00.

Cod galben de vreme rea în București și 13 județe

Așadar, vremea schimbă din nou foaia și revin ploile în România. Meteorologii au emis o avertizare meteo de vreme rea valabilă pentru 13 județe și Capitala București. Astfel, începând de astăzi, de la ora 15:00 și până mâine, la ora 10:00 vor cădea ploi torențiale, însoțite în unele zone chiar de grindină.

Vremea se schimbă și pe litoral, acolo unde erau prognozate 30 de grade Celsius. Meteorologii au emis un cd galben de vreme rea pentru județul Constanța. Astfel, de sâmbătă de la 12.00 până duminică ora 10.00, pe litoral vor fi ploi și vijelii. În total, 14 județe sunt vizate de codul galben emis de meteorologii ANM: Vâlcea, Argeș, Olt, Teleorman, Giurgiu, Dâmbovița, Ilfov, Prahova, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța.

Cod galben de vreme rea in Bucuresti si 13 judete
Cod galben de vreme rea in Bucuresti si 13 judete

Ploi torențiale și căderi de grindină

Potrivit ANM, locuitorii din zonele vizate trebuie să se aștepte la „perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu viteze de 55….65 km/h și izolat de peste 70…80 km/h, pe alocuri vijelii și grindină”. Cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp.

Și în București vremea va fi instabilă. Cerul va fi variabil, dar mai ales după-amiază vor fi înnorări și averse torențiale (în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra 5…15 l/mp și izolat peste 25 l/mp), însoțite de descărcări electrice și posibil vijelii și grindină. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 14…16 grade, după cum precizează Administrația Națională de Meteorologie.

The post Vremea se schimbă radical. Fenomenul meteo ajunge și în București appeared first on IMPACT.

copyright © 2022 Atac.ro