Atac.ro

Tichete de masă, vouchere cadou, la alegere pentru angajații români: ce se întâmplă cu beneficiile de lângă salariu

Tichete de masă, vouchere cadou, la alegere pentru angajații români: ce se întâmplă cu beneficiile de lângă salariu

Tichete de masă, vouchere cadou, la alegere pentru angajații români. Multe firme acordă diverse forme de beneficii angajaților lor, în afară de tradiționalul salariu. Acestea „îmbracă” multe forme, ambele părți ieșind în câștig: companiile primesc […] The post Tichete de masă, vouchere cadou, la alegere pentru angajații români: ce se întâmplă cu beneficiile de lângă salariu appeared first on IMPACT.ro.

Tichete de masă, vouchere cadou, la alegere pentru angajații români. Multe firme acordă diverse forme de beneficii angajaților lor, în afară de tradiționalul salariu. Acestea „îmbracă” multe forme, ambele părți ieșind în câștig: companiile primesc scutiri de taxe, în timp ce angajații își rotunjesc veniturile uneori în mod substanțial. De acum, angajații își pot selecta singuri tipul de beneficii extrasalariale primite, în funcție de bugetul alocat de angajator pentru acest lucru.

Tichete de masă, vouchere cadou, la alegere pentru angajații români

Beneficiile extrasalariale includ toate tipurile de tichete, indemnizații și diverse tipuri de decontări pe care angajatorul se oferă să le acorde și care, aproape întotdeauna, vin la pachet cu una sau mai multe scutiri de taxe ce în cazul salariilor nu se aplică.

Mai exact, firma acordă tichete de masă, tichete cadou ori bani de vacanță, de pildă, pentru că în felul acesta angajatul primește ceva bani în plus la salariu și pentru care nu se mai plătesc la stat tot atâtea dări fiscale precum s-ar fi plătit dacă suma respectivă s-ar fi acordat ca o creștere salarială.

De acum, angajați iau posibilitatea de a-și selecta singuri, online, beneficiile suplimentare salariului în funcţie de bugetul alocat de angajator si să le schimbe lunar.

MyBenefits și Sodexo Benefits and Rewards Services au anunțat dezvoltarea unui parteneriat prin care milioane de angajaţi îşi pot selecta online beneficiile extrasalariale din peste 28.000 de produse şi servicii, în funcţie de bugetul alocat de angajator, scrie economica.net.

Ce se întâmplă cu beneficiile de lângă salariu

Peste 28.000 de beneficii extrasalariale integrate în scheme personalizate este ceea ce oferă parteneriatul dintre start-upul românesc MyBenefits – platforma de loializare și beneficii pentru angajați – și Sodexo Benefits & Rewards Services (BRS) – liderul local al pieţei de beneficii extra salariale – pentru angajatorii şi angajații din România.

Prin acest parteneriat, cele două companii și-au propus să devină principalul furnizor de beneficii extrasalariale flexibile din România şi să aducă o experienţă îmbunătăţită atât consumatorului final cât şi angajatorului, mai precizează sursa citată.

MyBenefits este o platformă digitală prin care angajatorul oferă angajaţilor libertatea de a alege beneficiile potrivite nevoilor lor. Platforma oferă produse și servicii diverse precum beneficiile Sodexo (carduri de masă, cadou, turist şi culturale), asigurări medicale, abonamente la clinici medicale, pensii private, programe de dezvoltare personală și traininguri, servicii de wellbeing.

Printre furnizorii incluși în platformă se numără: Regina Maria, MG Dental, MedLife, Mind Architect, Allianz Țiriac, eMAG, Decathlon. Oferta este dinamică, constant fiind adaugaţi noi furnizori de servicii și produse, care răspund nevoilor din piață şi tendinţelor în materie de beneficii și criteriilor MyBenefits.

Beneficiile listate pot fi adaptate și alese împreună cu echipa de resurse umane a respectivei companii, în funcție de profilul angajaților și de cultura organizațională a fiecărei companii. La ora actuală, nu există o limită a beneficiilor extrasalariale, dar guvernul ar dori să le limiteze la cel mult 33% din salariul lunar al unui angajat.

The post Tichete de masă, vouchere cadou, la alegere pentru angajații români: ce se întâmplă cu beneficiile de lângă salariu appeared first on IMPACT.ro.

copyright © 2023 Atac.ro