Atac.ro

Prognoza meteo februarie 2022. Vreme neobișnuită pentru această lună, ce ne așteaptă

Prognoza meteo februarie 2022. Vreme neobișnuită pentru această lună, ce ne așteaptă

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza meteo pentru luna februarie 2022. Specialiștii ANM au transmis că ne putem aștepta la o vreme mai rece în luna următoare, chiar cu valuri de aer polar. Frigul […] The post Prognoza meteo februarie 2022. Vreme neobișnuită pentru această lună, ce ne așteaptă appeared first on IMPACT.

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza meteo pentru luna februarie 2022. Specialiștii ANM au transmis că ne putem aștepta la o vreme mai rece în luna următoare, chiar cu valuri de aer polar. Frigul va cuprinde mare parte din regiunile țării. Temperaturile sunt așteptate să scadă cu mult sub 0 grade Celsius.

Meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru februarie 2022

Reprezentanții ANM au transmis cum va fi vremea în următoarea lună. Conform specialiștilor, prognoza meteo pentru luna februarie 2022 se anunță una caracterizată de vreme rece, cu temperaturi ce scad până la -10 chiar și -15 grade Celsius. Meteorologii susțin că mai multe zone ale țării urmează să fie afectate de ninsori.

Totodată, în perioada 22-24 ianuarie și 23-24 ianuarie, meteorologii ANM au emis două avertizări de cod galben de viscol și ninsori pentru mai multe regiuni ale României. Acestea sunt valabile în jumătatea vestică a Moldovei, local în Carpații Orientali și Occidentali, precum și în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 m.

„Ne vom afla sub influența unei mase de aer polar. Se va extinde și se va intensifica. Temperaturile vor deveni negative în mare parte din țară. Noaptea va fi caracterizată de o vreme geroasă, însemnând minus 10 grade sau chiar mai mult.

Cel mai rece va fi luni, când maximele vor fi în general negative, de la -8 în centrul țării, până la -3 grade în partea sudică.  Vântul va prezenta intensificări nu doar în zonele montane. În asociere cu temperaturile scăzute, temperaturile reale resimțite vor fi cu mult mai mici”, a explicat meteorologul ANM Alina Șerban la Antena 3.

Prognoza meteo pentru februarie 2022
Cum va fi vremea în perioada următoare

Prognoza meteo pentru următoarea perioadă. Cum va fi vremea în săptămâna 24-31 ianuarie 2022

Temperaturile vor coborî sub limita specifică acestei perioade în zonele intracarpatice și în extremitatea de sud-est a țării. În special în zonele montane vor fi înregistrate valori negative. În restul teritoriului, termometrele vor indica temperaturi medii, apropiate de cele normale pentru acest interval. Precipitațiile vor lipsi în zonele sudice și sud-estice, însă local, regimul pluviometric va fi excedentar la munte.

Săptămâna 31 ianuarie – 7 februarie 2022

Temperaturile vor înregistra valori ușor mai ridicate decât cele normale, în acest interval, în special în zonele sudice și estice. În rest, termometrele vor indica temperaturi apropiate de cele normale pentru această perioadă, ușor mai coborâte local, în centru și la munte. Precipitațiile vor fi deficitare în zonele estice, sudice și vestice, în timp ce în restul regiunilor se vor apropia de normalul perioadei.

Cum va fi vremea în luna februarie, pentru săptămâna 7-14 februarie 2022

Prognoza meteo pentru februarie va fi caracterizată de vreme rece, în unele zile remarcându-se un aer polar, cu valori ale termometrelor cu mult sub limita de îngheț. În perioada 7014 februarie 2022, temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în special în regiunile intracarpatice. În rest, valorile se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval. Totodată, precipitațiile vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo pentru săptămâna 14-21 februarie 2022

În acest interval, temperaturile medii se vor situa în jurul celor specifice, în majoritatea regiunilor țării. Precipitațiile vor lipsi în toate regiunile României, în special în jumătate de sud.

The post Prognoza meteo februarie 2022. Vreme neobișnuită pentru această lună, ce ne așteaptă appeared first on IMPACT.

copyright © 2022 Atac.ro