Atac.ro

Produsul care a fost retras de la vânzare din Cora România. Cu ce fusese contaminat

Produsul care a fost retras de la vânzare din Cora România. Cu ce fusese contaminat

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a transmis un anunț important pentru români. Care este produsul care a fost retras de la vânzare din Cora România și alte hypermarketuri mari din țară, după […] The post Produsul care a fost retras de la vânzare din Cora România. Cu ce fusese contaminat appeared first on IMPACT.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a transmis un anunț important pentru români. Care este produsul care a fost retras de la vânzare din Cora România și alte hypermarketuri mari din țară, după ce s-a descoperit un anumit compus într-unul dintre ingrediente.

Produs retras de la vânzare

Anunț important pentru clienții mai multor centre comerciale de la noi din țară. Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunțat rechemarea unui lot de sos de maioneză de pe piață.

Compania European Foods, producătorul sosului, a transmis că motivul pentru care produsul a fost  retras de la vânzare „este legat de prezenţa oxidului de etilenă într-unul din ingredientele (guma xantan) utilizate la fabricarea acestui produs”.

„Producătorul consideră că nu există nici un risc pentru sănătatea consumatorilor, dar din respect pentru aceştia, a decis rechemarea acestui lot de produs pentru a elimina orice fel de suspiciune.

Celelalte loturi ale acestui produs pot fi consumate fără probleme Persoanele care au achiziţionat aceste produse şi doresc rambursarea acestora au posibilitatea să le returneze la magazinul de unde le-au cumpărat şi pe baza bonului fiscal până la data de 15.11.2021”, indică un anunţ postat pe site-ul ANSVSA.

Lotul 1450 Regal sos cu maioneză 420g, care expiră 23.03.2022 si 24.03.2022 a fost distribuit în magazine Selgros, Metro şi Cora din mai multe oraşe. Lista completă a unităților comerciale în care a fost distribuit poate fi consultată AICI.

Produsul care a fost retras de la vânzare din Cora România

Oțet falsificat pe rafturile din magazine

Peste 11.000 de litri de oţet falsificat au fost retraşi de la vânzare în urma unor controale ale ANPC în magazine ale marilor lanţuri de retaileri Penny, Carrefour, Kaufland, Auchan şi Cora din Bucureşti şi Ilfov.

„În urma rapoartelor analitice ale acestor probe, realizate la laboratoare omologate din România, precum şi ca urmare a analizarii contraprobelor la laboratoare din Uniunea Europeană, s-a constatat că unele dintre eşantioanele prelevate din oţetul existent la comercializare pe piaţa din România, despre care se declara pe etichetă că provine din vin, mere sau vişine, este, de fapt, un produs obtinut dintr-o materie primă preponderentă diferita de cea declarata in denumirea produsului”, anunţă Autoritatea.

Reprezentanţii ANPC au explicat că probele analizate conţineau fie acid acetic diluat cu apă şi adăugat colorant, fie acid acetic adăugat pentru corecţie, lucru interzis de legislația în vigoare.

„S-a dispus încetarea imediată a acestor practici înşelătoare faţă de consumatori. S-a dispus măsura de oprire temporară de la comercializare pentru celelalte loturi de produse de acelaşi tip, aflate la comercializare, existând suspiciunea de neconformitate, până la punerea la dispoziţie de către operatorii economici a unor buletine de analiză, care să ateste conformitatea acestora”, precizează ANPC.

The post Produsul care a fost retras de la vânzare din Cora România. Cu ce fusese contaminat appeared first on IMPACT.

copyright © 2021 Atac.ro