Atac.ro

OMS stabilește. Epidemia de variola maimuței este sau nu urgență de sănătate publică de interes internațional

OMS stabilește. Epidemia de variola maimuței este sau nu urgență de sănătate publică de interes internațional

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) va organiza, vineri 23 iunie, o reuniune de urgență pentru a stabili dacă va clasifica epidemia globală de variolă de maimuță drept o urgență de sănătate publică de interes internațional. […] The post OMS stabilește. Epidemia de variola maimuței este sau nu urgență de sănătate publică de interes internațional appeared first on IMPACT.ro.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) va organiza, vineri 23 iunie, o reuniune de urgență pentru a stabili dacă va clasifica epidemia globală de variolă de maimuță drept o urgență de sănătate publică de interes internațional. Specialiștii spun că epidemia se extinde rapid pe mai multe continente.

Rețeaua Mondială de Sănătate consideră că este o pandemie

„Epidemia de variolă a maimuțelor este neobișnuită și îngrijorătoare. Din acest motiv, am decis să convoc săptămâna viitoare comitetul de urgență în conformitate cu reglementările internaționale în materie de sănătate, pentru a evalua dacă acest focar reprezintă o urgență de sănătate publică de interes internațional”, a declarat jurnaliștilor șeful Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

În prezent există 3.417 cazuri confirmate de variolă a maimuței raportate în 58 de țări și se extinde rapid pe mai multe continente.

Între timp, Rețeaua Mondială de Sănătate a anunțat că epidemia de variola maimuței este o pandemie.

Epidemia se extinde rapid pe mai multe continente și nu se va opri fără o acțiune globală concertată, a precizat aceasta într-o declarație.

Precizare OMS despre focarele de variola maimutei. Cand a aparut, de fapt, boala in Europa
Variola maimutei

Ce este variola maimuței

Variola maimuței și variola provin din aceeași familie de virusuri, numită Orthopoxvirus. Variola maimuțelor este o infecție virală care își are originea la rozătoare și primate și care se transmite la oameni. A fost găsită în Africa, mai ales în jurul regiunilor cu păduri tropicale, dar acum s-a răspândit în întreaga lume, în special în țările occidentale.

Potrivit OMS, Monkeypox se prezintă de obicei clinic cu febră, erupții cutanate și ganglioni limfatici umflați și poate duce la o serie de complicații medicale. Variola maimuței este, de obicei, o boală autolimitată, cu simptome care durează între 2 și 4 săptămâni.

Dovezile susțin mai multe căi diferite de transmitere a variolei maimuței, inclusiv contactul fizic (atingerea unei persoane infectate, în special a erupției cutanate/posturilor), contactul cu îmbrăcăminte, lenjerie de pat și obiecte contaminate, respirarea particulelor transportate prin aer și contactul intim/sexul.

The post OMS stabilește. Epidemia de variola maimuței este sau nu urgență de sănătate publică de interes internațional appeared first on IMPACT.ro.

copyright © 2022 Atac.ro