Atac.ro

Moment istoric în tenisul mondial. Ce s-a întâmplat cu Roger Federer, anunțul  trist pentru fanii lui a fost făcut de ATP

Moment istoric în tenisul mondial. Ce s-a întâmplat cu Roger Federer, anunțul trist pentru fanii lui a fost făcut de ATP

A început numărătoarea inversă până la un moment istoric în tenisul mondial. Ce se va întâmpla luni cu Roger Federer. Fanii elvețianului vor fi cu siguranță dezamăgiți. Moment istoric pentru Roger Federer Clasamentul ATP ce […] The post Moment istoric în tenisul mondial. Ce s-a întâmplat cu Roger Federer, anunțul trist pentru fanii lui a fost făcut de ATP appeared first on IMPACT.

A început numărătoarea inversă până la un moment istoric în tenisul mondial. Ce se va întâmpla luni cu Roger Federer. Fanii elvețianului vor fi cu siguranță dezamăgiți.

Moment istoric pentru Roger Federer

Clasamentul ATP ce va fi publicat luni va marca un moment important pentru tenisul mondial. După 1.736 de zile, Roger Federer va ieși din top 10. Elvețianul s-a aflat în ultima săptămână pe locul 9 al ierarhiei mondiale.

Federer a fost deja depășit de norvegianul Casper Ruud şi de polonezul Hubert Hurkacz în clasamentul live, cei doi ocupând în prezent locurile 9, respectiv 10, după ce aceştia au acces în optimile de finală ale turneului de la Indian Wells.

Rezultatele de la Matsersul din deşertul californian ar duce la pierderea altor locuri pentru legenda sportului.

În ultimii doi ani, Federer a trecut prin nici mai mult nici mai puțin de trei operații la genunchi, perioadă în care a jucat doar 19 partide, participâd la șase turnee. Chiar și în aceste condiții, elvețianul a obținut 14 victorii și cinci înfrângeri.

Ultima oară când Roger Federer a ratat top 10 ATP a fost pe 16 noiembrie 2017, când a ocupat locul 17. De atunci au trecut 1.736 de zile. După ce a câştigat ediţia din acel an a Australian Open, Federer a urcat pe locul 10 ATP.

Moment istoric în tenisul mondial. Ce s-a întâmplat cu Roger Federer
Roger Federer

600 de milioane de dolari din două contracte de sponsorizare

În 2018, sportivul punea punct contractului cu Nike, în urmă căruia primea 10 milioane de dolari pe an, optând să încheie două noi contracte de sponsorizare, în valoare totală de peste 600 de milioane dolari.

Joe Pompliano, fondatorul Huddle Up, o platformă media despre afacerile şi banii din spatele sportului, a afirmat că Roger Federer a renunțat la gigantul Nike în favoarea colaborării cu mărcile mai puţin cunoscute Uniqlo şi On Running, scrie mirror.co.uk.

Uniqlo este un brand japonez care îl are sub contract și pe Novak Djokovici. Parteneriatul cu jucătorul elveţian este de 300 de milioane de dolari pe zece ani, de trei ori mai mult decât el ar fi primit anual de la Nike.

Contractul dintre Uniqo şi Federer, care se derulează şi după retragrea marelui campion, acoperă doar partea de îmbrăcăminte sportivă, nu şi încălţămintea.

Chiar și după ce a renunțat la Nike, sportivul a continuat să poarte încălțămintea brandului, chiar dăcă nu mai era plătit să o facă. Asta s-a schimbat după propunere primită de la cei de la marca elveţiană On Running care i-a propus să devină acţionar. Sportivul de 40 de ani deţine acum trei la sută din On Running, ceea ce înseamnă tot 300 de milioane de dolari, la actuala valoare de piaţă a brandului, de 10 miliarde de dolari.

The post Moment istoric în tenisul mondial. Ce s-a întâmplat cu Roger Federer, anunțul trist pentru fanii lui a fost făcut de ATP appeared first on IMPACT.

copyright © 2021 Atac.ro