Atac.ro

”Estimez că vom ajunge la 28.000 de cazuri pe zi”. De ce spune Ministrul Sănătății că este ”aproape imposibil” să nu te infectezi cu Omicron

”Estimez că vom ajunge la 28.000 de cazuri pe zi”. De ce spune Ministrul Sănătății că este ”aproape imposibil” să nu te infectezi cu Omicron

Anunț înfiorător pentru români. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat duminică, 23 ianuarie, că, săptămâna viitoare, numărul de cazuri ar putea exploda în România. Mai exact, acesta estimează că vom ajunge la 28.000 de cazuri […] The post ”Estimez că vom ajunge la 28.000 de cazuri pe zi”. De ce spune Ministrul Sănătății că este ”aproape imposibil” să nu te infectezi cu Omicron appeared first on IMPACT.

Anunț înfiorător pentru români. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat duminică, 23 ianuarie, că, săptămâna viitoare, numărul de cazuri ar putea exploda în România. Mai exact, acesta estimează că vom ajunge la 28.000 de cazuri pe zi. Iată de ce spune oficialul că este „aproape imposibil” să nu te infectezi cu Omicron!

Alexandru Rafila anunță că România se va confrunta cu un număr record de cazuri COVID

Ministrul Sănătății a anunțat că săptămâna viitoare, țara noastră s-ar putea confrunta cu un număr record de infectări.

Acesta estimează că vom ajunge la 25.000 sau 28.000 de cazuri pe zi, dar a subliniat că viteza de creştere a infectărilor se află în scădere.

„Valurile cu creştere rapidă au, de obicei, şi o scădere rapidă. Opinia mea este că undeva în jurul datei de 10 – 15 februarie vom atinge acest maxim al numărului de cazuri.

În circa 2-3 săptămâni. Un lucru e important însă, şi e bine să-l înţelegem, rata de reproducere a acestei infecţii a scăzut, maxima a fost în prima săptămână de după sărbători.

În prima săptămână din ianuarie, am avut o rată de reproducere de 1,87 – adică practic o persoană infectată îmbolnăvea aproape alte două persoane, acum avem 1,25 şi, în ultimele opt-nouă zile, am avut o scădere progresivă de la 1,87 la 1,25. Şi 1,25 este îngrijorător, pentru că înseamnă că numărul de cazuri creşte, nu va scădea.

Avem 19.000 acum, probabil că săptămâna viitoare vom avea 25.000 sau 28.000. Dar viteza de creştere a scăzut”, a spus Alexandru Rafila, la Prima TV.

Alexandru Rafila, despre certificatul electronic Covid-19
Alexandru Rafila. Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministrul Sănătății, despre puterea de răspândire a virusului

Alexandru Rafila a vorbit și despre despre puterea de răspândire a Omicron. Potrivit acestuia, gradul de transmisibilitate al acestei tulpini este unul extrem de ridicat și este aproape imposibil să nu te infectezi.

De asemenea, ministrul Sănătății a precizat că acest virus se transmite atât la persoanele imunizate, cât și la cele neimunizate.

„La gradul de transmisibilitate al acestei tulpini Omicron, este aproape imposibil, vă spun, este aproape imposibil să nu te infectezi. Gândiţi-vă că se infectează persoane vaccinate şi persoane nevaccinate.

Noi nu am avut niciun fel de informaţii despre acest virus. El a venit pe un teren, şi asta este problema acestui virus, a venit pe un teren imunologic, dacă vreţi, virgin, în care nu aveam niciun fel de reactivitate. Între timp, avem, pentru că sunt multe persoane care s-au îmbolnăvit inaparent. Au făcut sau nu au făcut nimic sau a fost o chestie tranzitorie de câteva ore trecerea lor prin infecţie.

Aceste persoane au trecut prin boală, deci au o memorie imună faţă de acest virus şi dacă se reîmbolnăvesc o fac mult mai eficient sau nu se reîmbolnăvesc. Este o situaţie cu totul diferită”, a spus Alexandru Rafila, la același post de televiziune.

În data de 23 ianuarie, pe teritoriul țării noastre au fost raportate 14.088 cazuri noi de COVID și 23 de decese, înregistrate în ultimele 24 de ore. Precizăm că 542 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

The post ”Estimez că vom ajunge la 28.000 de cazuri pe zi”. De ce spune Ministrul Sănătății că este ”aproape imposibil” să nu te infectezi cu Omicron appeared first on IMPACT.

copyright © 2022 Atac.ro