Atac.ro

De ce să nu încarci niciodată telefonul până la 100%. E o mare greşeală, spun specialiştii

De ce să nu încarci niciodată telefonul până la 100%. E o mare greşeală, spun specialiştii

S-a aflat de ce trebuie să nu încarci niciodată telefonul până la 100%. Este o mare greşeală, spun specialiştii în electronică. Tot aceștia au avansat câteva trucuri pentru prelungirea duratei de viață a telefonului dumneavoastră, […] The post De ce să nu încarci niciodată telefonul până la 100%. E o mare greşeală, spun specialiştii appeared first on IMPACT.

S-a aflat de ce trebuie să nu încarci niciodată telefonul până la 100%. Este o mare greşeală, spun specialiştii în electronică. Tot aceștia au avansat câteva trucuri pentru prelungirea duratei de viață a telefonului dumneavoastră, respectiv a bateriei dispozitivului. Ce trebuie să faceți, pas cu pas, vedeți în rândurile scrise mai jos.

De ce nu este bine să îți încarci telefonul la maxim. Sfaturi pentru prelungirea bateriei

Specialiștii au anunțat de ce nu este bine să îți încarci telefonul până la 100%. De asemenea, aceștia anunță că niciodată nu este bine ca bateria telefonului tău să se descarce definitiv.

Specialiștii în dispozitive mobile au anunțat, de asemenea, câteva trucuri pentru prelungirea vieții unui telefon. Mai toate gadgeturile electronice din ziua de azi sunt alimentate cu baterii litiu-ion, începând cu căștile wireless și laptopuri până la probabil orice dispozitiv de pe care poți să citești aceste rânduri. Aceste baterii sunt foarte esențiale pentru modul în care trăim.

Incarcarea rapida a telefonului imbatraneste bateria
Incarcarea rapida a telefonului imbatraneste bateria

Avantajele bateriei Li-ion

În comparație cu bateriile de unică folosință, care trebuie aruncate atunci când se consumă, bateriile reîncărcabile pot inversa fluxul de energie. Astfel, după cum sugerează și numele, se pot reîncărca.

Însă bateriile Li-ion nu sunt doar reîncărcabile, ci sunt mai ușoare și mai puternice decât alte baterii reîncărcabile, cum ar fi cele alcaline. Bateriile Li-ion au o durată de viață de aproximativ 300-500 de cicluri de descărcare/încărcare, însă există o serie de lucruri care le pot fac să se deterioreze mai repede.

Temperaturile extreme afectează bateriile Li-ion

În timp ce telefonul supraviețuiește la temperaturi extreme, bateria are de suferit. Frigul extrem scade durata de viață a bateriei, precum și temperaturile mai mari de 35 de grade Celsius. Astfel, bateria îmbătrânește prematur.

Încărcați-vă telefonul normal

Încărcarea rapidă a telefonului crește, de asemenea, temperatura, generând căldură în exces, fapt care solicită bateria. Dacă încărcați telefonul peste noapte, optați pentru încărcarea standard.

Scoate telefonul după ce s-a încărcat

Atunci când telefonul atinge 100%, se oprește automat din încărcare. Pe măsură ce bateria scade la 99% sau mai mult, intervine o „încărcare prin picurare”, fapt care duce la creșterea căldurii care, după cum am aflat deja, deteriorează bateria.

Nu lăsa bateria să se descarce definitiv

Astfel, încărcarea prin „picurare” este motivul pentru care nu ar trebui să vă încărcați niciodată telefonul la 100%. La fel se întâmplă și când bateria de descarcă definitiv.

Nu încărca telefonul la maxim

Bateriile Li-ion nu trebuie să fie încărcate până la 100%, pentru că acest fapt pune un stres suplimentar pe baterie. Se recomandă să lăsați bateria să se descarce parțial și să o încărcați pe parcursul zilei, în funcție de cât utilizați telefonul. Acest mod de utilizare reduce stresul suferit de baterie și încetinește procesul natural de uzură.

The post De ce să nu încarci niciodată telefonul până la 100%. E o mare greşeală, spun specialiştii appeared first on IMPACT.

copyright © 2022 Atac.ro