Atac.ro

De ce au fost recrutați porci pentru un mare aeroport din Europa. Ce rol au animalele

De ce au fost recrutați porci pentru un mare aeroport din Europa. Ce rol au animalele

Credeai că le-ai văzut pe toate? Ei bine, te asigurăm că nu. Unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Europa a recrutat o patrulă de porci. Deși sună ciudat, este o măsură care s-a dovedit […] The post De ce au fost recrutați porci pentru un mare aeroport din Europa. Ce rol au animalele appeared first on IMPACT.

Credeai că le-ai văzut pe toate? Ei bine, te asigurăm că nu. Unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Europa a recrutat o patrulă de porci. Deși sună ciudat, este o măsură care s-a dovedit a fi extrem de eficientă. Iată ce rol au animalele!

Unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Europa a adus 20 de porci

Ajungi în Olanda în perioada următoare? Ei bine, atunci s-ar putea să zărești pe aeroportul Schiphol din Amsterdam o echipă de 20 de porci. Oricât ar suna de ciudat, animalele s-au dovedit a fi soluția salvatoare pentru a scăpa de problema păsărilor care se lovesc de avioane.

Porcii sunt ținuți pe terenurile agricole dintre piste și au rolul de a alunga păsările, notează BBC. Acolo a fost cultivată sfeclă de zahăr, iar resturile rămase erau adunat de viețuitoarele înaripate. Suprafața nu este deloc una de neglijat, fiindcă se întinde cam cât mărimea a patru terenuri de fotbal.

Mai mult, aeroportul din Amsterdam este situat sub nivelul mării, ceea ce face terenurile foarte fertile și un loc ideal pentru păsările care sunt în căutare de hrană și adăpost. Din păcate pentru ele și din fericire pentru angajații aeroportului, porcii își fac treaba foarte bine, fiind ajutați și de anumite emițătoare de sunete și lasere.

„În cele câteva săptămâni de când sunt aici nu au apărut păsări pe acest câmp”, a precizat Yvonne Versteeg, responsabila pentru floră și faună de la Aeroportul Schiphol.

Unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Europa a adus 20 de porci
Unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Europa a adus 20 de porci

Anul trecut au avut loc aproximativ 150 de ciocniri ale avioanelor cu păsări

Foarte des au loc ciocniri ale avioanelor cu păsări. Este adevărat că dimeniunea unui aparat de zbor este mult mai mare decât cea a unei astfel de viețuitoare, însă lovitura poate cauza probleme foarte mari. Din acest motiv atunci când un avion se ciocnește cu o pasăre, piloții aleg să aterizeze de urgență pe cel mai apropiat aeroport pentru a verifica dacă s-au produs daune.

Probleme depinde și de ce parte a avionului a fost lovită. Cu toate astea, specialiștii susțin că motoarele avioanelor sunt capabile să reziste unui impact cu orice pasăre, fără ca piese din motor să se desprindă. După un astfel de impact, majoritatea acestora rămân cu daune minore, precum știrbirea lamelor.

În plus, avioanele sunt create să funcționeze și cu un singur motor, așa că nu ar fi o problemă dacă un motor ar ceda. Cu toate astea, piloții trebuie să-și ia toate măsurile de precauție, fiindcă nu doar motoarele pot fi afectate de ciocnirea cu o pasăre, ci și geamurile din carlingă.

The post De ce au fost recrutați porci pentru un mare aeroport din Europa. Ce rol au animalele appeared first on IMPACT.

copyright © 2021 Atac.ro