Atac.ro

Cum va fi vremea în România. Prognoza meteo ANM 24-25 ianuarie 2022

Cum va fi vremea în România. Prognoza meteo ANM 24-25 ianuarie 2022

Cum va fi vremea în România, până marți, 25 ianuarie 2022. ANM – Administrația Națională de Meteorologie – a emis prognoza meteo pentru următoarele două zile ale lunii ianuarie. Datele specialiștilor sunt valabile pentru luni, […] The post Cum va fi vremea în România. Prognoza meteo ANM 24-25 ianuarie 2022 appeared first on IMPACT.

Cum va fi vremea în România, până marți, 25 ianuarie 2022. ANM – Administrația Națională de Meteorologie – a emis prognoza meteo pentru următoarele două zile ale lunii ianuarie. Datele specialiștilor sunt valabile pentru luni, 24 ianuarie, și marți, 25 ianuarie. Se anunță ninsori în țara noastră? Iată ce spun meteorologii ANM.

Cum va fi vremea astăzi și mâine

Prognoza meteo 24-25 ianuarie 2022 nu arată foarte bine. Astăzi și mâine, vremea va deveni mai rece decât normalul acestei perioade, iar temperaturile abia vor trece de limita înghețului. Înainte de a ieși din casă, consultă datele ANM.

Prognoza meteo 24-25 ianuarie 2022, potrivit ANM

Administrația Națională de Meteorologie a dezvăluit cum va fi vremea luni, 24 ianuarie, și marți, 25 ianuarie, în România. ANM a anunțat că, astăzi, vremea va fi mai rece decât în mod normal la această dată din calendar, în cea mai mare parte a țării. Diminețile vor fi cu minus în regiunile intracarpatice și în zonele deluroase. Extrem de frig va fi și în cursul nopții, pe arii extinse în vest, nord, nord-est, centru, la deal și pe suprafețe mici în rest.

Temperaturi scăzute la începutul săptămânii

Potrivit meteorologilor ANM, începutul de săptămână debutează cu vreme mai rece decât normalul acestei perioade, în cea mai mare parte a țării. Se anunță ger dimineața, în regiunile intracarpatice și în zonele deluroase, iar noaptea, pe arii extinse în vest, nord, nord-est, centru, la deal și pe suprafețe mici în rest.

Temperaturile maxime se vor încadra, astăzi, între -8 și 3 grade Celsius, cele mai ridicate valori fiind în vestul Olteniei. Cele minime se vor situa între -18 și -4 grade, mai scăzute în depresiuni.

Unde va ninge în România

Cerul va fi mai mult variabil, cu înnorări în sud și în est. Administrația Națională de Meteorologie spune că va ninge temporar, în special seara și noaptea, în Dobrogea, local în Moldova, în Muntenia, în Carpații de Curbură și izolat în restul zonei montane.

Senzația de frig va fi amplificată de vânt, care va sufla slab şi moderat, cu intensificări mai ales pe parcursul zilei, în regiunile estice și sud-estice, unde rafalele vor depăși local 50-55 km/h. În Carpații Meridionali și de Curbură, cu precădere pe creste, viteza vântului va fi mai mare de 70-80 km/h, spulberând zăpada.

Vremea marți, 25 ianuarie 2022

În decursul zilei de marți, 25 ianuarie, vremea se menține mai rece decât în mod normal la această dată, în cea mai mare parte a României. Diminețile vor fi geroase cu precădere în nord, în nord-est, în centru şi în vest, iar nopțile, în centru, în zonele deluroase din sud și izolat în rest.

Vânt, ceață și ninsori slabe

De pe cer nu vor lipsi norii și va ninge slab, mai ales seara și noaptea, local în nord, în centru, în est și în sud-est și cu totul izolat în celelalte regiuni ale țării. Nici mâine nu scăpăm de vânt, care va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură.

Temperaturile maxime se vor încadra între -8 și 3 grade Celsius, iar cele minime, între -12 grade (estul Transilvaniei) și -1 grad (Moldova). Izolat va fi ceaţă și se va depune chiciură.

The post Cum va fi vremea în România. Prognoza meteo ANM 24-25 ianuarie 2022 appeared first on IMPACT.

copyright © 2022 Atac.ro