Atac.ro

Confruntări dure între Israel și Palestina. A fost activat sistemul antiaerian după atacurile dintre cele două tabere, zeci de oameni sunt răniți

Confruntări dure între Israel și Palestina. A fost activat sistemul antiaerian după atacurile dintre cele două tabere, zeci de oameni sunt răniți

Tensiunile dintre Palestina şi Israel Continuă. Zeci de rachete au fost lansate din Fâşia Gaza spre Israel, ca ripostă la operaţiunea militară. Cel puţin nouă persoane, inclusiv un lider al grupului fundamentalist Jihadul Islamic, au fost […] The post Confruntări dure între Israel și Palestina. A fost activat sistemul antiaerian după atacurile dintre cele două tabere, zeci de oameni sunt răniți appeared first on IMPACT.ro.

Tensiunile dintre Palestina şi Israel Continuă. Zeci de rachete au fost lansate din Fâşia Gaza spre Israel, ca ripostă la operaţiunea militară. Cel puţin nouă persoane, inclusiv un lider al grupului fundamentalist Jihadul Islamic, au fost ucise, iar numeroase altele au fost rănite în urma bombardamentelor israeliene efectuate în teritoriul palestinian Fâşia Gaza, afirmă surse medicale. SUA face apel la calm.

Lupta va dura cât va fi nevoie

În prima sa apariție publică de la declanșarea operațiunii, premierul Yair Lapid a declarat că lupta „va dura atât timp cât va fi nevoie”, iar guvernul are o politică de toleranță zero pentru orice tentativă de atac dinspre Gaza împotriva Israelului.

Vorbind la scurt timp după ce Jihadul Islamic a început să lanseze rachete spre Israel, el a precizat că Israelul nu este interesat de o campanie militară de amploare, dar nu va ezita să se angajeze într-o astfel de campanie dacă este necesar.

Israelul a desfășurat o operațiune antiteroristă precisă împotriva unei amenințări imediate. Lupta noastră nu este cu locuitorii din Gaza. Jihadul Islamic este un proxy iranian care vrea să distrugă statul Israel și să ucidă israelieni nevinovați. Șeful Jihadului Islamic se află la Teheran în acest moment. Vom face tot ceea ce este necesar pentru a ne apăra poporul”, a spus Lapid.

 zeci de rachete, trase dinspre Gaza

 Sirenele de maximă alertă au sunat vineri seara în Ashkelon și în mai multe orașe din jur, în timp ce zeci de rachete au fost lansate dinspre Fâșia Gaza spre teritoriul israelian.

Municipalitatea din Tel Aviv a anunțat că deschide adăposturile publice antiaeriene, în urma instrucțiunilor primite de la armată, deși rachetele lansate din Gaza vineri seară deocamdată nu au fost îndreptate spre Tel Aviv.

Potrivit armatei israeliene, Jihadul Islamic palestinian a lansat aproximativ 80 de rachete spre sudul Israelului. Aproape jumătate dintre ele au căzut însă în Fâșia Gaza, 46 au trecut granița, iar dintre acestea, 33 au fost interceptate de sistemul de apărare antiaeriană Iron Dome. Deocamdată nu sunt informații că ar exista răniți.

The post Confruntări dure între Israel și Palestina. A fost activat sistemul antiaerian după atacurile dintre cele două tabere, zeci de oameni sunt răniți appeared first on IMPACT.ro.

copyright © 2022 Atac.ro