Atac.ro

Cea mai mare ultimă dorință a lui Ovidiu Lipan Țăndărică. Celebrul baterist român, cuprins de nostalgie.  „Încă mai sper”. EXCLUSIV

Cea mai mare ultimă dorință a lui Ovidiu Lipan Țăndărică. Celebrul baterist român, cuprins de nostalgie. „Încă mai sper”. EXCLUSIV

Ovidiu Lipan Țăndărică, unul dintre cei mai cunoscuți bateriști din România, dacă nu cumva cel mai cunoscut, susține că una dintre marile sale dorințe ar fi să poată participa la turneele de adio ale celebrei […] The post Cea mai mare ultimă dorință a lui Ovidiu Lipan Țăndărică. Celebrul baterist român, cuprins de nostalgie. „Încă mai sper”. EXCLUSIV appeared first on IMPACT.ro.

Ovidiu Lipan Țăndărică, unul dintre cei mai cunoscuți bateriști din România, dacă nu cumva cel mai cunoscut, susține că una dintre marile sale dorințe ar fi să poată participa la turneele de adio ale celebrei trupe Phoenix. La cei 70 de ani ai săi pe care-i va marca la 31 ianuarie, anul viitor, Țăndărică spune că legendară trupă născută în orașul de pe Bega în urmă cu exact șase decenii ar merita din plin un asemenea final de neuitat. Și deopotrivă fanii trupei!

Ce mare dorință are Ovidiu Lipan Țăndărică

„Am marcat 60 de ani de la înființarea trupei la începutul lunii august, într-un concert de zile mari organizat chiar la Timișoara. Au venit toți cei care au vrut sau au putut. Eu am mers fiindcă mi-e întotdeauna drag să cânt cu vechii prieteni. În plus, nu-l mai văzusem de ceva timp pe Nicu Covaci și pe ceilalți, așa că nu puteam rata întâlnirea. Nu am mai cântat împreună din 2016”, a descris el situația pentru IMPACT.RO.

Doi dintre membrii trupei din anii `70, Mircea Baniciu și Joseph „Ioji” Kapl, nu au ajuns însă la acest concert aniversar.

„Eu sunt o fire constructivă, de felul meu. Ca atare, încă mai sper că vom reuși să organizăm curând, foarte curând, un turneu de rămas bun, de adio, la nivel național. Unul care să străbată toate marile orașe și să se încheie la Sala Palatului, în București, cu mare fast! Trupa asta merită din plin așa ceva!

Pentru tot ce a făcut pentru muzica românească, pentru zeci de mii de români! În plus, avem cu toții o vârstă deja, eu merg spre 70, Nicu a împlinit deja 75, și chiar dacă rămânem artiști și optimiști din firea noastră, vine și vremea aia în care nu vom mai putea urca pe scenă pentru a performa așa cum o facem de decenii!”, a spus Lipan Țăndărică.

Cea mai mare ultimă dorință a lui Ovidiu Lipan Țăndărică. Celebrul baterist român, cuprins de nostalgie. „Încă mai sper”. EXCLUSIV
Ovidiu Lipan Țăndărică și Nicu Covaci, două nume intrate deja în legenda muzicii românești

„Cred că românii și-ar dori așa ceva”

El este de părere că un asemenea turneu ar putea fi organizat în câteva luni, iar desfășurarea acestuia să aibă loc chiar anul viitor:

„L-aș vedea chiar în continuarea acestui moment aniversar, a celor 60 de ani de când s-a înființat trupa! Personal, cred tare mult într-un asemenea proiect și cred că și românii și-ar dori așa ceva!”.

Ovidiu Lipan Țăndărică este unul dintre puținii componenți ai legendarei trupe care a încercat să stea deoparte de scandalurile pe care le-a cunoscut formația timișoreană de-a lungul vremii. Liderul trupei, Nicu Covaci a ales să emigreze și o va face legal, în Olanda, în 1976. A

poi, vor urma cei mai mulți dintre componenții trupei, care vor fugi din România comunistă, în anul 1977, ascunși în câteva mari boxe plasate într-un camion de marfă. Singurul care va rămâne în țară va fi Mircea Baniciu, restul ajungând cu bine în Austria și mai apoi Germania Federală, unde vor încerca să-și facă o nouă carieră, împreună, dar și separat.

În primele zile ale lunii ianuarie 1990, Nicu Covaci revine în țară și oferă numeroase interviuri. Același lucru avea să-l facă și Mircea Baniciu, cel rămas în România. La rândul său, Ovidiu Lipan Țăndărice se întoarce și el din exil, la finele lui ianuarie 1990, împreună cu 24 de tone de ajutoare pentru locuitorii orașului său natal, Iași. Schimbarea regimului nu a adus liniștea mult așteptată în cadrul trupei, care a încercat totuși să-și bucure fanii în câteva importante ocazii.

The post Cea mai mare ultimă dorință a lui Ovidiu Lipan Țăndărică. Celebrul baterist român, cuprins de nostalgie. „Încă mai sper”. EXCLUSIV appeared first on IMPACT.ro.

copyright © 2022 Atac.ro