Atac.ro

Cea mai lungă pârtie de schi din România. De ce trebuie să folosești autobuzul

Cea mai lungă pârtie de schi din România. De ce trebuie să folosești autobuzul

Veste bună pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Începând de mâine, 24 ianuarie, românii vor avea ocazia de a coborî pe cea mai lungă pârtie din România. Aceasta va avea o lungime de șase kilometri și […] The post Cea mai lungă pârtie de schi din România. De ce trebuie să folosești autobuzul appeared first on IMPACT.

Veste bună pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Începând de mâine, 24 ianuarie, românii vor avea ocazia de a coborî pe cea mai lungă pârtie din România. Aceasta va avea o lungime de șase kilometri și o dificultate medie. Potrivit reprezentanților autorităților locale, transportul schiorilor se va face cu autobuze. Iată de ce s-a luat această decizie!

Lucrările la cea mai lungă pârtie de schi din România sunt finalizate

Iubitorii de schiat din România au toate motivele să zâmbească. Cea mai mare pârtie de schi din țara noastră va fi dată în folosință mâine, 24 ianuarie.

Pârtia Semenic-Văliug, din județul Caraș-Severin, are o lungime de șase kilometri, ceea ce înseamnă că o depășește pe cea din Poiana Brașov, aceasta având doar 4,6 kilometri.

Toate cele trei pârtii de pe Semenic pornesc de la o altitudine de 1.410 metri, iar cel mai lung traseu coboară până în satul Văliug, la Casa Baraj.

„Noi am lucrat la amenajarea pârtiei încă din vară. Am făcut înierbare la trei variante de coborâre, printre care una de şase kilometri, una de patru kilometri – care intersectează traseul de şase kilometri la un anumit punct, şi una de doi kilometri, până la staţia intermediară.

La ora asta le-am călcat cu ratracul, pentru că am avut zăpadă naturală. E cea mai lungă coborâre din România”, a declarat Ioan Popa, primarul Reşiţei, notează adevarul.ro.

Partia Semenic-Valiug
Partia Semenic-Valiug

Turiștii vor fi transportați cu autobuzul

Edilul a mai precizat că transportul turiștilor se va realiza, în primă fază, cu autobuze care vor circula din jumătate în jumătate de oră, în intervalul orar 9:30-16:30. În viitor, pârtia va fi deservită de o telegondolă.

„Evenimentul de mâine (n.red. 24 ianuarie) se doreşte a fi unul de marketing, de promovare a acestei zone de către Primăria Reşiţa.

Vom introduce autobuze care să poată transporta schiorii sus. Condiţia este să se achiziţioneze skipass-ul de o zi. Costă doar 100 de lei pe zi, spre deosebire de Poiana Braşov, unde am înţeles că e 260 de lei”, a mai precizat Ioan Popa.

Primarul comunei Văliug, Sorin Blaga, a subliniat că noua pârtie nu e supravegheată, momentan, de salvamontiși. Acesta îi îndeamnă pe turiști să fie prudenți și să țină cont de condițiile meteo.

The post Cea mai lungă pârtie de schi din România. De ce trebuie să folosești autobuzul appeared first on IMPACT.

copyright © 2023 Atac.ro