Atac.ro

Averea lui Klaus Iohannis ar putea fi controlată de organele statului. Procedurile încep în Parlament

Averea lui Klaus Iohannis ar putea fi controlată de organele statului. Procedurile încep în Parlament

De-a lungul timpului, mulți și-au pus întrebarea cum anume a dobândit Klaus Iohannis cele șase case dintr-un salariu de profesor. S-ar putea afla în sfârșit răspunsul. Averea președintelui ar putea fi controlată de organele statului. […] The post Averea lui Klaus Iohannis ar putea fi controlată de organele statului. Procedurile încep în Parlament appeared first on IMPACT.

De-a lungul timpului, mulți și-au pus întrebarea cum anume a dobândit Klaus Iohannis cele șase case dintr-un salariu de profesor. S-ar putea afla în sfârșit răspunsul. Averea președintelui ar putea fi controlată de organele statului.

Averea lui Klaus Iohannis este în pericol

Deputatul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), Dan Tănasă, anunță pe o rețea de socializare că va iniția procedurile parlamentare pentru controlul averii lui Klaus Iohannis.

„În urmă cu aproape șase ani, opinia publică era șocată de informația potrivit căreia Președintele României, Klaus Iohannis, pierduse definitiv în instanță una dintre casele pe care le avea în proprietate.

În 2015, familia preşedintelui Klaus Iohannis a pierdut definitiv, la Curtea de Apel Braşov, un proces privind un imobil din centrul Sibiului.

Curtea de Apel Braşov a respins recursul declarat de Klaus şi Carmen Iohannis şi a menţinut decizia Tribunalului Braşov din mai 2014, prin care a fost anulat un contract de vânzare-cumpărare a unui imobil din Sibiu. Klaus Iohannis nu a explicat niciodată public modul de proveniență al averii sale, în ciuda acestei sentințe definitive care ridică mari semne de întrebare.

„Această soluţie, după părerea mea, nu este bună, mă nemulţumeşte şi împreună cu avocaţii mei căutăm cele mai bune căi pentru a contesta această soluţie”, a declarat Klaus Iohannis după finalizarea procesului.”, a transmis deputatul pe Facebook.

Dan Tanasa
Dan Tanasa

Klaus Iohannis nu a spus cum a dobândit locuințele

Dan Tănasă a mai precizat că șeful statului nu a explicat clar cum anume a dobândit cele șase case dintr-un salariu de profesor, ulterior de primar, așa că românii au toate motivele pentru a fi nemulțumiți. Acesta a spus că partidul pe care-l reprezintă va face toate demersurile pentru ca averea președintelui să fie controlată de organele abilitate.

„Baza legală a inițiativei AUR este dată de art. 25 din Legea nr. 115/1996 pentru declararea şi controlul averii demnitarilor, magistratilor, a unor persoane cu functii de conducere şi de control şi a functionarilor publici, care prevede că „Averea Presedintelui României va putea fi cercetata numai după încetarea exercitarii mandatului, iar pe durata acestuia, numai la solicitarea sa sau pe baza hotărârii Parlamentului României, adoptata cu votul majorităţii deputatilor şi senatorilor.

În acest ultim caz, Preşedintele României poate da Parlamentului explicatii cu privire la faptele ce i se imputa”. AUR va iniția procedurile parlamentare pentru ca organele abilitate să demareze controlul averii Președintelui României, Klaus Iohannis.”, a mai adăugat deputatul AUR.

The post Averea lui Klaus Iohannis ar putea fi controlată de organele statului. Procedurile încep în Parlament appeared first on IMPACT.

copyright © 2021 Atac.ro