Atac.ro

Amenzi de până la 50.000 de lei pentru acești șoferi din România. Proiectul care poate să apară în țară

Amenzi de până la 50.000 de lei pentru acești șoferi din România. Proiectul care poate să apară în țară

Amenzi mari pentru șoferii care nu vor respecta noul sistem e-Sigiliu, asemănător deja funcționalului sistem e-Transport. Potrivit unui proiect de lege apărut recent în dezbatere, pregătit de Guvern pentru asumarea în Parlament, autoritățile vor să […] The post Amenzi de până la 50.000 de lei pentru acești șoferi din România. Proiectul care poate să apară în țară appeared first on IMPACT.ro.

Amenzi mari pentru șoferii care nu vor respecta noul sistem e-Sigiliu, asemănător deja funcționalului sistem e-Transport. Potrivit unui proiect de lege apărut recent în dezbatere, pregătit de Guvern pentru asumarea în Parlament, autoritățile vor să introducă acest sistem pentru a urmări mai sigur trasabilitatea transporturilor rutiere de bunuri. Instrumentul este pregătit pentru a preveni evaziunea fiscală.

Proiectul de lege pregătit de Guvernul României

Noul sistem e-Sigiliu urmează să funcționeze în paralel cu sistemul e-Transport, potrivit proiectului de lege pregătit de Guvernul României. Diferența majoră între cele două sisteme este că e-Sigiliu va monitoriza deplasarea bunurilor pe căile rutiere și posibilele puncte în care ar putea fi vândute la negru în țară. Mai exact, bunurile care ar trebui doar să tranziteze țara noastră sunt oprite și vândute pe traseu, la negru. e-Transport vizează doar transporturile de bunuri riscante din punct de vedere fiscal, iar responsabilitatea cade, de obicei, pe furnizor sau pe client. În cazul e-Sigiliu, responsabilitatea o să fie 100% a șoferilor transportatorilor, scrie RomâniaTV.ro.

„În vederea asigurării respectării trasabilității transporturilor rutiere de bunuri pe teritoriul României se instituie Sistemul național RO e-Sigiliu. Sistemul național RO e-Sigiliu este un sistem bazat pe utilizarea unor dispozitive electronice și a unei aplicații informatice care permite autorităţilor competente determinarea potenţialelor puncte de deturnare a transporturilor rutiere de bunuri, indiferent dacă acestea sunt aflate în tranzit sau au ca destinație finală un operator economic de pe teritoriul național”, se precizează în propunerea legislativă.

Problema cu care se confruntă oamenii din satele de la granița cu Ucraina. „Au crăpat pereții casei”

Amenzi cuprinse între 20.000 și 50.000 de lei

Acesta va fi gestionat și folosit de către Agenția Națională de Administrare Fiscală și de către Autoritatea Vamală Română. Aplicarea sigiliilor inteligente și monitorizarea transporturilor va fi făcută, astfel, de personalul celor două instituții, în baza analizei de risc. Nu se specifică în proiectul de lege dacă autoritățile ținti doar anumite produse, ci reiese că orice fel de produs va putea fi monitorizat, dacă se consideră că există riscuri de evaziune.

„Aplicarea sigiliilor inteligente și monitorizarea transporturilor rutiere de bunuri pe teritoriul național se realizează de către Agenția Națională de Administrare Fiscală și Autoritatea Vamală Română în baza unei analize de risc. Procedura privind stabilirea criteriilor de risc, aplicarea sigiliilor inteligente și monitorizarea transporturilor rutiere de bunuri sunt stabilite prin ordin comun elaborat în termen de 60 zile de la data publicării prezentei legi în Monitorul Oficial al României”, conform proiectului.

În momentul în care se aplică sigilii, șoferii vehiculelor de transport vor avea responsabilitatea de a asigura integritatea lor. În caz contrar, aceștia vor risca amenzi drastice, cuprinse între 20.000 și 50.000 de lei.

 

The post Amenzi de până la 50.000 de lei pentru acești șoferi din România. Proiectul care poate să apară în țară appeared first on IMPACT.ro.

copyright © 2023 Atac.ro